ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΩΝ ΟΙΝΩΝ

Με αεράκι Αιγαιοπελαγίτικο και αύρα θαλασσινή ας υποδεχτούμε....

Περισσότερα

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Τα τελευταία χρόνια στο χώρο μας έγινε θεσμός η γιορτή του τσίπουρου.

Περισσότερα

Καμπερνέ φραν (Cabernet Franc)

Από τη Γαλλία (Μπορντώ). Γενετικά είναι αδέλφι του Cabernet Sauvignon.

Περισσότερα

Γκρενάς ρουζ (Grenache Rouge)

Ισπανική (διάσημη από παλιά η Allicante (πόλη & ποικιλία) με τα γλυκά κρασιά - το ισπανικό της όνομα είναι Garnacha Negra, στην Ιταλία τη λένε Cannanou).

Περισσότερα

Σιρά (Syrah)

Καταγωγή από το Ιράν όπου η πόλη Chiraz. Στην Αυστραλία το λένε Shiraz.

Περισσότερα

Μερλό (Merlot)

Από τη νοτιoδυτική Γαλλία (Μπορντώ). Τα καλύτερά της στο Pomerol (Chateau Petrus).

Περισσότερα

Καμπερνέ σοβινιόν (Cabernet Sauvignon)

Από το Μπορντώ - Γαλλία. Η δημοφιλέστερη ερυθρή ποικιλία στον κόσμο (υπάρχει, όμως, και το ABC Anything But Cabernet-Chardonnay).

Περισσότερα

Μαυροδάφνη

Ποικιλία με μεγάλη παραλλακτικότητα γενικώς παραγωγική, ευαισθησία στην ξηρασία η Αχαϊκή, ανθεκτική η Κεφαλονίτικη, ευαίσθητη στον περονόσπορο, μετρίως ανθεκτική στο ωίδιο.

Περισσότερα

Κοτσιφάλι

Ρώγες με χρώμα μαύρο σαν του κότσυφα, από εκεί και το όνομα. Μέτρια αντοχή στην ξηρασία, ευαισθησία στον περονόσπορο και τον βοτρύτη.

Περισσότερα

Ξινόμαυρο

Στους οίνους ΠΟΠ (ΟΠΑΠ Αμύνταιο) 100%, όπως και στους οίνους ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Νάουσα (100%). 

Περισσότερα

Μανδηλαριά

Αντοχή στην ξηρασία αλλά μεγάλη ευαισθησία στον περονόσπορο και τον βοτρύτη και καθώς είναι πολύ πυκνόραγγο σταφύλι, ευνοείται σε χαμηλά υψόμετρα και ξηροθερμικό κλίμα, ενώ σε υγρό εμφανίζει συχνά φαιά σήψη.

Περισσότερα

Αγιωργίτικο

Η ποικιλία που έδινε τον Φλυάσιο οίνο των αρχαίων.

Περισσότερα

Βιονιέ (Viogner)

Γαλλική (βόρειος Ροδανός). Στην Ελλάδα ήρθε γύρω στο 1995.

Περισσότερα

Μαλβάζια (Malvasia)

Από την Ιταλία αλλά θεωρείται ότι κατάγεται από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Περισσότερα

Τρεμπιάνο ή Ουνί μπλαν (Trebbiano ή Ugni Blanc)

Από Ιταλία (Τοσκάνη - Trebbiano Toscano). Η πιο διαδεδομένη λευκή ποικιλία στην Ιταλία αλλά και τη Γαλλία, όπου είναι η πρώτη ύλη για Cognac και Armagnac.

Περισσότερα

Σαρντονέ (Chardonnay)

Από την Βουργουνδία - Γαλλία, όπου θεωρείται ότι δίνει τα καλύτερα λευκά του κόσμου.

Περισσότερα

Μαλαγουζιά

Καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία. Εύρωστη και παραγωγική, ευαίσθητη στον βοτρύτη και το ωίδιο, ανθεκτική στην ξηρασία. Τρύγος τέλη Αυγούστου.

Περισσότερα

Βηλάνα

Στους οίνους ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Πεζά 100%. 

Περισσότερα

Μοσχοφίλερο

Η γκρι και ευγενέστερη εκδοχή της ποικιλίας Φιλέρι, μια από τις καπνίας αμπέλους των αρχαίων.

Περισσότερα

Αθήρι

Η Θηραϊκή άμπελος των αρχαίων. Ευαισθησία στο ωίδιο και τον βοτρύτη.

Περισσότερα

Καλέστε μας:

  210 49 13 770

Ενημερωτικό δελτίο