ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ

Το κόκκινο κρασί εμφανίζεται ανά τους αιώνες δεμένο με τον άνθρωπο, και κατέχει εξέχουσα θέση σε πολλούς πολιτισμούς και θρησκείες ως μοναδικό ποτό, αρμονικά συνδεδεμένο με το μέτρο, την καλή σωματική και ψυχική κατάσταση, του ισορροπημένου τρόπου ζωής και τη μακροζωία.

Καμπερνέ φραν (Cabernet Franc)

Από τη Γαλλία (Μπορντώ). Γενετικά είναι αδέλφι του Cabernet Sauvignon.

Περισσότερα

Γκρενάς ρουζ (Grenache Rouge)

Ισπανική (διάσημη από παλιά η Allicante (πόλη & ποικιλία) με τα γλυκά κρασιά - το ισπανικό της όνομα είναι Garnacha Negra, στην Ιταλία τη λένε Cannanou).

Περισσότερα

Σιρά (Syrah)

Καταγωγή από το Ιράν όπου η πόλη Chiraz. Στην Αυστραλία το λένε Shiraz.

Περισσότερα

Μερλό (Merlot)

Από τη νοτιoδυτική Γαλλία (Μπορντώ). Τα καλύτερά της στο Pomerol (Chateau Petrus).

Περισσότερα

Καμπερνέ σοβινιόν (Cabernet Sauvignon)

Από το Μπορντώ - Γαλλία. Η δημοφιλέστερη ερυθρή ποικιλία στον κόσμο (υπάρχει, όμως, και το ABC Anything But Cabernet-Chardonnay).

Περισσότερα

Μαυροδάφνη

Ποικιλία με μεγάλη παραλλακτικότητα γενικώς παραγωγική, ευαισθησία στην ξηρασία η Αχαϊκή, ανθεκτική η Κεφαλονίτικη, ευαίσθητη στον περονόσπορο, μετρίως...

Περισσότερα

Κοτσιφάλι

Ρώγες με χρώμα μαύρο σαν του κότσυφα, από εκεί και το όνομα. Μέτρια αντοχή στην ξηρασία, ευαισθησία στον περονόσπορο και τον βοτρύτη.

Περισσότερα

Ξινόμαυρο

Στους οίνους ΠΟΠ (ΟΠΑΠ Αμύνταιο) 100%, όπως και στους οίνους ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Νάουσα (100%). 

Περισσότερα

Μανδηλαριά

Αντοχή στην ξηρασία αλλά μεγάλη ευαισθησία στον περονόσπορο και τον βοτρύτη και καθώς είναι πολύ πυκνόραγγο σταφύλι, ευνοείται σε χαμηλά υψόμετρα και...

Περισσότερα

Αγιωργίτικο

Η ποικιλία που έδινε τον Φλυάσιο οίνο των αρχαίων.

Περισσότερα

Καλέστε μας:

  210 49 13 770

Ενημερωτικό δελτίο