Μανδηλαριά

Αντοχή στην ξηρασία αλλά μεγάλη ευαισθησία στον περονόσπορο και τον βοτρύτη και καθώς είναι πολύ πυκνόραγγο σταφύλι, ευνοείται σε χαμηλά υψόμετρα και ξηροθερμικό κλίμα, ενώ σε υγρό εμφανίζει συχνά φαιά σήψη.

Στους ερυθρούς οίνους ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Ρόδος έως τον Νοέμβριο του 2011 ήταν 100%, έκτοτε προστέθηκε και η ποικιλία μαυραθήρικο και η ονομασία επεκτάθηκε και σε ερυθρωπούς (ροχέ) οίνους ΠΟΠ Ρόδος. 

Στους οίνους ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Πάρος σε συνοινοποίηση με τη λευκή μονεμβασιά σε ποσοστά 3/1, στους οίνους ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Αρχάνες και ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Πεζά σε συνοινοποίηση με κοτσιφάλι σε ποσοστά 1/3.

Τρύγος μέσα Σεπτέμβρη.

Στη Σαντορίνη δίνει το λαϊκό κοκκινέλι "Μπρούσκο" ή το ερυθρό "Μαυρούκα".

Χαμηλό αλκοόλ μέση (Κυκλάδες) προς υψηλή (Κρήτη) οξύτητα.

Δίνει ξηρά κρασιά με έντονο χρώμα (γι αυτό και χρησιμοποιείται ως "βαφική" ποικιλία, ικανή δηλαδή να βελτιώσει το χρώμα κόκκινων κρασιών) και σχετικά ελαφρά αρώματα που θυμίζουν κόκκινα κυρίως φρούτα, ίσως και φυτά.

Έχουν γεύση με μέτρια οξύτητα, έντονες, μάλλον τραχιές τανίνες, όχι τόσο καλής ποιότητας με πολύ στυφάδα και αρκετά χαμηλή περιεκτικότητα αλκοόλ.

Καλέστε μας:

  210 49 13 770

Ενημερωτικό δελτίο