ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΛΕΥΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ

Η ποικιλία παίζει βασικό ρόλο στην παραγωγή λευκών κρασιών ποιότητας. Για την παρασκευή λευκού κρασιού θα πρέπει να βρεθούν οι ποικιλίες εκείνες που καλλιεργούμενες, σε συνδυασμό με παράγοντες κλιματολογικούς και εδαφολογικούς θα μας δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Βιονιέ (Viogner)

Γαλλική (βόρειος Ροδανός). Στην Ελλάδα ήρθε γύρω στο 1995.

Περισσότερα

Μαλβάζια (Malvasia)

Από την Ιταλία αλλά θεωρείται ότι κατάγεται από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Περισσότερα

Τρεμπιάνο ή Ουνί μπλαν (Trebbiano ή Ugni Blanc)

Από Ιταλία (Τοσκάνη - Trebbiano Toscano). Η πιο διαδεδομένη λευκή ποικιλία στην Ιταλία αλλά και τη Γαλλία, όπου είναι η πρώτη ύλη για Cognac και Armagnac.

Περισσότερα

Σαρντονέ (Chardonnay)

Από την Βουργουνδία - Γαλλία, όπου θεωρείται ότι δίνει τα καλύτερα λευκά του κόσμου.

Περισσότερα

Μαλαγουζιά

Καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία. Εύρωστη και παραγωγική, ευαίσθητη στον βοτρύτη και το ωίδιο, ανθεκτική στην ξηρασία. Τρύγος τέλη Αυγούστου.

Περισσότερα

Βηλάνα

Στους οίνους ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Πεζά 100%. 

Περισσότερα

Μοσχοφίλερο

Η γκρι και ευγενέστερη εκδοχή της ποικιλίας Φιλέρι, μια από τις καπνίας αμπέλους των αρχαίων.

Περισσότερα

Αθήρι

Η Θηραϊκή άμπελος των αρχαίων. Ευαισθησία στο ωίδιο και τον βοτρύτη.

Περισσότερα

Σαββατιανό

Η ευρύτερα καλλιεργούμενη ποικιλία. Η ποικιλία της Ρετσίνας. Αντοχή στην ξηρασία και στις ασθένειες. Τρύγος μέσα Σεπτέμβρη ως μέσα Οκτώβρη.

Περισσότερα

Ασύρτικο

Πολυδυναμική ποικιλία από τις πιο αξιόλογες της Μεσογείου. Μεγάλη αντοχή σε ξηρασία, περονόσπορο, ωίδιο και βοτρύτη. Λίκνο της η Σαντορίνη όπου και παραμένει...

Περισσότερα

Ροδίτης

Στους οίνους ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Πάτρα 100%, στους οίνους ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Αγχίαλος τουλάχιστον 75%, συμμετοχή στους λευκούς οίνους ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Πλαγιές Μελίτωνα.

Περισσότερα

Καλέστε μας:

  210 49 13 770

Ενημερωτικό δελτίο