Μεγάλη ευαισθησία στο ωίδιο και τις ιώσεις.
Στους οίνους ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Νεμέα 100%. Μαζί με το ξινόμαυρο είναι οι 2 ευγενέστερες ελληνικές ερυθρές ποικιλίες.
Τρύγος από αρχές Σεπτέμβρη έως μέσα Οκτώβρη, ανάλογα με το υψόμετρο.
Πολυδυναμική δίνει ροζέ, φρέσκα ή παλαιωμένα ερυθρά, ημίγλυκα, γλυκά και Nouveau κρασιά. Στη Νεμέα 3 υποπεριοχές ανάλογα με το υψόμετρο.
Στη χαμηλή (έως 250μ) πρώιμη ωρίμανση, πολλά σάκχαρα, υψηλό αλκοόλ, χαμηλή οξύτητα, ημίγλυκα & γλυκά κρασιά.
Στην ορεινή (700-800μ) χαμηλό αλκοόλ, υψηλή οξύτητα, ροζέ κρασιά με πλούσιο ρουμπινί χρώμα αλλά όχι δυνατά αρώματα.
Στη μεσαία (450-650μ) τα καλύτερα ερυθρά.
Πλούσιο βαθυκόκκινο χρώμα, μαλακές τανίνες, επιδέχεται παλαίωση έως 10 χρόνια.
Φρέσκο (εκχύλιση μέχρι 6 μέρες) μυρίζει φρούτα (κεράσι, δαμάσκηνο), με την παλαίωση (με εκχύλιση πάνω από 6 μέρες) το μπουκέτο έχει μπαχάρια (κανέλα, γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο) και βαλσαμικά αρώματα (δενδρολίβανο).
Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάμιξή του με Cabernet Sauvignon, έχει δώσει πολλά ενδιαφέροντα κρασιά.