Αγιωργίτικο

Η ποικιλία που έδινε τον Φλυάσιο οίνο των αρχαίων.

Μεγάλη ευαισθησία στο ωίδιο και τις ιώσεις.

Στους οίνους ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Νεμέα 100%. Μαζί με το ξινόμαυρο είναι οι 2 ευγενέστερες ελληνικές ερυθρές ποικιλίες.

Τρύγος από αρχές Σεπτέμβρη έως μέσα Οκτώβρη, ανάλογα με το υψόμετρο.

Πολυδυναμική δίνει ροζέ, φρέσκα ή παλαιωμένα ερυθρά, ημίγλυκα, γλυκά και Nouveau κρασιά. Στη Νεμέα 3 υποπεριοχές ανάλογα με το υψόμετρο.

Στη χαμηλή (έως 250μ) πρώιμη ωρίμανση, πολλά σάκχαρα, υψηλό αλκοόλ, χαμηλή οξύτητα, ημίγλυκα & γλυκά κρασιά.

Στην ορεινή (700-800μ) χαμηλό αλκοόλ, υψηλή οξύτητα, ροζέ κρασιά με πλούσιο ρουμπινί χρώμα αλλά όχι δυνατά αρώματα.

Στη μεσαία (450-650μ) τα καλύτερα ερυθρά.

Πλούσιο βαθυκόκκινο χρώμα, μαλακές τανίνες, επιδέχεται παλαίωση έως 10 χρόνια.

Φρέσκο (εκχύλιση μέχρι 6 μέρες) μυρίζει φρούτα (κεράσι, δαμάσκηνο), με την παλαίωση (με εκχύλιση πάνω από 6 μέρες) το μπουκέτο έχει μπαχάρια (κανέλα, γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο) και βαλσαμικά αρώματα (δενδρολίβανο).

Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάμιξή του με Cabernet Sauvignon, έχει δώσει πολλά ενδιαφέροντα κρασιά.

Καλέστε μας:

  210 49 13 770

Ενημερωτικό δελτίο