Σιρά (Syrah)

Καταγωγή από το Ιράν όπου η πόλη Chiraz. Στην Αυστραλία το λένε Shiraz.

Ευγενής ερυθρή ποικιλία, η οποία απαντάται κυρίως στην κοιλάδα του Ροδανού της Γαλλίας αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως ο κλώνος Petit Syrah.

Ευαισθησία στον άνεμο, στην ξηρασία αλλά και στην πολύ ατμοσφαιρική υγρασία, στον βοτρύτη και στους ανοιξιάτικους χιονιάδες.

Θέλει εδάφη όξινα και υγρά, Τρύγος τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη.

Συμμετέχει στους οίνους ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Μεσενικόλας.

Δίνει κρασιά με ιδιαίτερα έντονο και σκούρο κόκκινο χρώμα, καλή δομή, τανική επίγευση και πλούσια μύτη.

Μέσο αλκοόλ, μέτρια οξύτητα και πυκνά αρώματα.

Προσφέρεται για παλαίωση και αναπτύσσει μπουκέτο (μαύρα μούρα, βατόμουρα, μύρτιλα, φραγκοστάφυλα, γλυκόριζα, πιπέρι, μέντα, σοκολάτα, δέρμα) και πιπεράτη γεύση.

Καλέστε μας:

  210 49 13 770

Ενημερωτικό δελτίο