Καμπερνέ σοβινιόν (Cabernet Sauvignon)

Από το Μπορντώ - Γαλλία. Η δημοφιλέστερη ερυθρή ποικιλία στον κόσμο (υπάρχει, όμως, και το ABC Anything But Cabernet-Chardonnay).

Πολύ μικρό και μικρού βάρους σταφύλι, με δύσκολο και δαπανηρό τρυγητό.

Πρωτοκαλλιεργήθηκε στο Μέτσοβο και αμέσως μετά στην Σιθωνία το 1970.

Συμμετοχή στο ερυθρό ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Πλαγιές Μελίτωνα. Τρύγος μέσα Σεπτέμβρη.

Δίνει σκουρόχρωμα ξηρά κρασιά με μεγάλη και πυκνή ένταση αρωμάτων, που θυμίζουν κασίς, φραγκοστάφυλα, δαμάσκηνα, σκούρα φρούτα του δάσους, πράσινη πιπεριά, πράσινο πιπέρι, ξύσμα μολυβιού, κέδρο, μελάνι κ.ά., που γίνονται ιδιαίτερα σύνθετα και πολύπλοκα, τόσο από την επαφή με το ξύλο του βαρελιού, όσο και με την παλαίωση στη φιάλη (που συχνά μπορεί να είναι ιδιαίτερα μακρόχρονη, ανάλογα με την ποιότητα και τον τρόπο παρασκευής).

Έχουν «σωματώδη» αλλά κομψή και ισορροπημένη γεύση με μάλλον μέτρια οξύτητα, στιβαρές τανίνες, συχνά εξαιρετικής ποιότητας, μέτρια ως υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλ και μακρά επίγευση, που μπορεί να είναι πολύ καλή.

Στις αναμίξεις αρκεί ποσοστό 5-10% για να δώσει το δικό του χαρακτήρα.

Καλέστε μας:

  210 49 13 770

Ενημερωτικό δελτίο