Τρεμπιάνο ή Ουνί μπλαν (Trebbiano ή Ugni Blanc)

Από Ιταλία (Τοσκάνη - Trebbiano Toscano). Η πιο διαδεδομένη λευκή ποικιλία στην Ιταλία αλλά και τη Γαλλία, όπου είναι η πρώτη ύλη για Cognac και Armagnac.

Ευαισθησία στον περονόσπορο, πολύ απαιτητικό σε κάλιο, δεν θέλει υγρά εδάφη και ψυχρό κλίμα.

Δίνει, συνήθως, μεγάλη παραγωγή.

Τρύγος τέλη Σεπτέμβρη.

Χαμηλό έως μέσο αλκοόλ, υψηλή οξύτητα, πολύ χαμηλή αρωματική ένταση, καλύτερα να καταναλώνεται πολύ φρέσκο.

Στην Ελλάδα κυρίως βοηθά στην οξύτητα κρασιών πεδινών περιοχών.

Καλέστε μας:

  210 49 13 770

Ενημερωτικό δελτίο